Residential
architecture, landed, completed

Namly Place

The House at Namly, designed for a multi-generational family, is situated along a cul-de-sac road in one of Singapore’s esteemed residential estates and in close proximity to several of Singapore’s respected educational institutions.
The House was inspired by the hillside homes scattered throughout Europe and the Mediterranean. With the objective of optimizing the buildable floor area, the House was sited as though it had been 'embedded' into the existing topography.
The House clad in rustic yellow granite conveys a sense of permanence. To juxtapose its solidity, it is wrapped with an intricately patterned screen, which allows filtered natural light and air into the rooms yet maintaining privacy. Delicately sitting at the top of the building is an unassuming roof, shaped to depict an inverted origami boat that provides shelter to the attic floor.
The layout of the 4 floors was designed with a clear programmatic delineation between the communal and private spaces. The interiors were kept simple and modern. White washed walls and ceiling are complemented with light grey marble floors to brighten the interior spaces, whilst timber floors and doors evoke a sense of warmth and homeliness to the bedrooms and family areas. Skylights were also introduced at the main staircase and outdoor patio to bring natural light into the circulation spaces.
Completed 2017. GFA 567m2

Back to Top